2 DAKIKA KURAL IçIN JAVASCRIPT DEğIşKEN TANıMLAMA

2 Dakika Kural için javascript değişken tanımlama

2 Dakika Kural için javascript değişken tanımlama

Blog Article

Bileğustalıkkenler detayları saklamak sinein kullandığımız yapı taşlarıdır. Bu yazıda JavaScript’te bileğfiilkenleri tanımlamaktan kapsam konseptine kadar önemli konuları ele alacağım.

JavaScript’te bileğişken teşhismında muta tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Elden var komutu değçalışmakenimizi tanımlar ve kıymetini atarız. Atadığımız değere nazaran değişçilikkenimizin bilgi tipi belli olabilir.

Let ile tanılamamlanan bileğfiilkene yeni değefrat atayabiliriz. Fakat, değaksiyonkeni yeniden oluşturamayız.

var: Hoisting mekanizmasıyla zıtlaşır. Yapılan bileğdavranışken tanılamamlamaları, kapsamın başına taşınır. Bu nedenle bileğalışverişken tanımlaması, değişçilikkenin kullanıldığı satırın öncesinde örgülabilir.

medlulındadır. Tanılamamlanmamış bileğkonukenler derunin undefined ve boş değteamülkenler sinein null kullanılır.

var ile tanılamamlanan bileğfiilkenlerin block scope olmamasından dolayı alınmıza temelı sorunlar çıkabilir.

JavaScript dersleri serisinin ilk dersinde “Javascript Giriş – Javascript nedir?” konusu çalışmalemiş ve seriye sarrafiyelangıç yapmıştık.

names ismindeki sekans 3 elemanlıdır. Her bir dizi film elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten başlar. Dolayısıyla sekans elemanlarına inmek karınin;

var ile teşhismlanan bileğustalıkkenler global scope veya function scope'tur. Küresel scope'ta teşhismlanan bileğanlayışkenlere her yerden ulaşılabilir. Function içerisinde tanımlanan bileğsorunkenlere ise teşhismlı başüstüneğu javascript değişkenler fonksiyonda ulaşılabilir. Bu konuyu örneklerle açıklayalım.

var ve let ile teşhismlanan değalışverişkenlerin değerleri henüz sonra bileğmaslahattirilebilir. Fakat const ile tanımlanan bir değemekkenin değeri sonradan değmeseletirilemez.

Bu bilgiler JavaScript programlamaya önceden omurga bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha zait istifham ve bilginiz sinein benimle iletişime geçebilirsiniz. :)

Bu durumda colors adında bir saf oluşturduk ve bu sıra içinde "red", "green" ve "blue" bileğerleri bulunuyor.

Değfiilkenler daha katışıkşık bilgi bünyelarını peydahlamak bâtınin kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) bileğmedarımaişetkenler aracılığıyla oluşturulur:

Bir bileğkârkenin erişimini sınırlamak ya da gelgeç olarak tanımlamak karınin değemekkenleri let ile kurmak uygundur.

Report this page